Imasuli

Uram, kérlek, csapj a számra, ha káromkodom. Minden jesszusmáriáért és oltárijóért is!

Nem, kérlek, mégse csapj a számra.
Noé óta nem irtasz ki minket;
Fiad születése óta már nem csapsz.
De add, hogy a bennem lakó lelked rámszóljon.
Csendben, este, vagy az erdőben, ha egyedül futok, és Veled próbálok szóbaelegyedni.
Vagy amikor a legalkalmasabbnak tartod:
Nehogy már én mondjam meg mikor.

De azt is kérem, ne szóljon rám a nemtőledvaló bigott lelkiismeretem, ha csúnyát kell mondanom.
Tolvajt kiáltsak a villamoson, ha látom; ne féltsem a kabátom, ha részeg stricije k-ját veri az utcán, s ne azzal menjek oda egyet köhintve, hogy "Elnézést a zavarásért, csak azt szeretném mondani..."

Zsidónak nevezzem a te népedből való testvéremet és ne magyarországi zsidó származású magyar polgárnak. Kérlek, nevük kinemmondhatóságával legfeljebb a mi könyveinkből engedd őket kitörlődni, de a Te Könyvedből ne!

Figyelmeztess engem, és figyelmeztess rajtam keresztül másokat is, ha rutinszerűen szidják a Te anyádat, a mi anyánkat, az én égi édesanyámat, hogy erre is bepöccenjek, ne csak ha a földit szidják.

De ha bepöccenek, és várhat egy kicsit a dolog, azt is add meg, hogy számolhassak tízig: szent haragot adj nekem, s ne evilágit! De inkább felejtsd el mindezt, és azt add meg nekem, amire Te gondoltál, amikor az én nevem eszedbe jutott. Azon a néven szólíts, amit Te adtál nekem, s ne azon, amit mások és én aggattam magamra!

Cimkék: harag, káromlás

Leírás

„...s odaadom cserébe egyetlen földi értékem: személytelen világjobbító filozofálgatásom.”

Minden hétfőn.

Keresés

Keres

Cimkék

állatok (1), adni (1), ajánló (1), alázat (1), ószövetség (1), értelmiség (1), üldöztetés (1), bölcsesség (1), bűn (4), boldogság (1), cigányok (1), erő (1), fájdalom (2), félelem (1), felelősség (1), gonosz (1), gyengeség (2), gyermek (2), hála (1), halál (3), hallani (1), harag (1), húsvét (2), hit (1), hitetlenség (1), ima (6), imasuli (1), káromlás (1), karácsony (1), kegyelem (1), kirekesztés (1), lélek (5), levegőoszlopok (2), meditáció (1), megbocsátás (1), megtérés (1), mennyország (1), mese (1), miatyánk (1), nagyság (1), paradicsom (1), pogányság (1), rohanás (1), sátán (3), számmisztika (1), szentek (2), szentháromság (1), szentmise (2), szentség (1), szenvedés (2), szerencse (1), szeretet (1), tanítványok (1), túlvilág (1), teremtés (1), tisztítótűz (1), titok (1), tudás (1), világ (1)

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2021, IGEN