Imasuli

HOGY MEGHALLJUK! [+]

2009. március 14. 0:27 / Kerub

Uram, Istenem! Aki vagy, akit nem mertünk neveden szólítani, s aki Fiad által nem csak bemutatkoztál nekünk, de neveddel legközelebbi rokonoddá is fogadtál minket, teremtményeidet, akik mérhetetlenül kisebbek vagyunk Nálad, mégis a Veled egylényegű Fiad testvérei, a Tebelőled forrásozó Szentlélek templomai!

Hívsz minket Urunk, minden nap. Egyedi csodaként gondoltad ki lényünket és életünket, s mérhetetlen lényegretörésedben egyedi nevet adtál mindannyiunknak, amelyet megélhetünk. A Te csodád, hogy a hely és idő általad alkotott törvényét betartva a történelmi pillanathoz, helyzetünkhöz és képességeinkhez mérted feladatunkat, hasznos társaddá téve minket a teremtésben.

Mégis, hogy ne roppanjunk össze a feladattól, az isteni törvényeket isteni szeretettel egyszer felülírtad - legalábbis így érti korlátolt elmém - kétezer éve. Ekkor az időket előre s visszamenőleg teljessé tetted: lelked és kegyelmedet adtad mindannyiunknak egyedi életfeladatunkhoz, legyünk bár tízmilliárdnyian.

Add kérlek, hogy ne kövessem el életem lehetséges második legnagyobb hibáját azzal, hogy nem hallom meg, pontosan mi a Te hívásod. De legfőképp a legsúlyosabbtól óvj: hogy nem veszem észre: HÍVSZ, s nem csak a magam napi örömeire csámborgok a világban!

Küldetés, misszió, feladat: a sátán régi céltáblái. A küldetés-nyilatkozat silány termékeket ontó multik brossúráinak címlapjain virít, a misszió nem túl bajtárs erős államok iraki hadikalandjaiban való részvétellé züllött, a feladat pedig a legtöbb embernek adott idő alatt minél több pénzt keresni.

Büntetésük az idő maga, amelyet tékozolnak, de mérhetetlenül kapzsian, nem úgy, mint kapták. Az idő, amely eltört a világban, rabszolgai zsarnoksága alá hajtotta a pénzen kondicionált modern, kapzsi embert.

Add Uram, hogy tudjuk használni a Te legtisztább ajándékodat, a nekünk adott időt, Életet! Életünk vegetálásból küldetéssé legyen, létünk siralmas nyomorból szent dicsőséggé a Te dicsőségedre, nevünk holt betűből és nyilvántartási kódból a Te újabb és újabb fiaid drága igéjévé, Új Emberré!

 

Cimkék: hallani

Leírás

„...s odaadom cserébe egyetlen földi értékem: személytelen világjobbító filozofálgatásom.”

Minden hétfőn.

Keresés

Keres

Cimkék

állatok (1), adni (1), ajánló (1), alázat (1), ószövetség (1), értelmiség (1), üldöztetés (1), bölcsesség (1), bűn (4), boldogság (1), cigányok (1), erő (1), fájdalom (2), félelem (1), felelősség (1), gonosz (1), gyengeség (2), gyermek (2), hála (1), halál (3), hallani (1), harag (1), húsvét (2), hit (1), hitetlenség (1), ima (6), imasuli (1), káromlás (1), karácsony (1), kegyelem (1), kirekesztés (1), lélek (5), levegőoszlopok (2), meditáció (1), megbocsátás (1), megtérés (1), mennyország (1), mese (1), miatyánk (1), nagyság (1), paradicsom (1), pogányság (1), rohanás (1), sátán (3), számmisztika (1), szentek (2), szentháromság (1), szentmise (2), szentség (1), szenvedés (2), szerencse (1), szeretet (1), tanítványok (1), túlvilág (1), teremtés (1), tisztítótűz (1), titok (1), tudás (1), világ (1)

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2021, IGEN