Imasuli

Kutyalázat [+]

2009. március 10. 10:27 / Jakab

Kedves Istenem! Te mégiscsak vicces vagy, hiába ijesztegetnek veled a rosszabb felnőttek. Bevallom, amikor még kisebb voltam, nem értettem, miért nincs lelke a Csupinak. Jobban mondva, hogy tehettél ilyet, hogy nem adtál neki lelket? Hiszen olyan aranyos kutyus volt, Anyukám szerint okosabb, mint sok ember. Én meg nagyon szerettem, ő meg egyenesen rajongott értem. Annyit azért gondoltam, hogy nem vitatkozok veled. Tudtam, hogy jó vagy, tehát amit mondasz, az is jó. Azt is mondták, hogy a Bibliában ez van írva. Nem pöröltem tehát veled, bár az időskori Jóbot csak később olvastam. De a Csupit nem értettem. Meg az Anyukámat sem.

Ma reggel találkoztunk, nagyon jó volt veled! Azt is köszönöm, hogy azt mondtad a Mazsolának, hogy vesszen el egy picit. Nem izgultam, mert már közel voltunk az utcánkhoz, s amúgy sem szidna meg Ágoston anyukája, ha elveszne a Mazsola, mert mindig összekakilja a kertet.

Na de térjünk vissza: szóval a fekete szeretetkolduska elveszett egy picit. Meglett egy perc múlva, s mint mondtam, de bocs, hogy locsogok, nem is voltam rá mérges. Persze azért úgy csináltam, még kézráemelés is volt, nemcsak irgum-burgum. A Mazsola meg azonnal féloldalra feküdt, s úgy szégyellte magát, hogy azonnal megsajnáltam.

Múltkor Guy mesélte, hogy amikor egy elfelejtettem afrikai országban járták a te kertedet (valami kameruni nemzeti park volt talán), akkor rájuk támadt egy nagy hegyi gorilla. Én már láttam ilyet a National Geographicon, de ő még nem, úgyhogy nagyon megijedt. Tudta, hogy ez egy nagy hím, amelyik őrzi a családot, és megöli a betolakodókat. Hárman voltak. Szerencsére ott volt az egyik angyalod meg az egyik embered a három között, s az mondta a mi Guynknek, hogy hunyászkodjon meg. Ha meg megunta az életét, akkor húzza ki magát és verje ő is a mellét. De leginkább úgy tud gyorsan hozzád jutni, ha a szemébe néz a fránya gorillának. Hát nem nézett. A gorilla meg „did his business", ami valami olyasmi, hogy körülugrálta, velőtrázóan ordított, verte a mellét, a levegőbe boxolt. Szóval fenyegetőzött, meg hőbörgött egy darabig. De Guy meg a két barátja nem szólt egy szót sem, nem szaladt el, hanem meghunyászkodott, ezért el is tudták mesélni nekünk. Meg is mutatta a Guy, nagyon vicces volt, az amerikai lányok majdnem halálra nevették magukat rajta.

Szóval most már értelek, meg az Anyukámat is. Te tényleg okos vagy, hogy ez a Mazsola meg a gorillák jobban tudják, hogyan kell bocsánatot kérni, mint sok ember. Ha ilyen okos vagy, megtennéd, hogy engem is megtanítasz?

Köszönöm!

Cimkék: alázat

Leírás

„...s odaadom cserébe egyetlen földi értékem: személytelen világjobbító filozofálgatásom.”

Minden hétfőn.

Keresés

Keres

Cimkék

állatok (1), adni (1), ajánló (1), alázat (1), ószövetség (1), értelmiség (1), üldöztetés (1), bölcsesség (1), bűn (4), boldogság (1), cigányok (1), erő (1), fájdalom (2), félelem (1), felelősség (1), gonosz (1), gyengeség (2), gyermek (2), hála (1), halál (3), hallani (1), harag (1), húsvét (2), hit (1), hitetlenség (1), ima (6), imasuli (1), káromlás (1), karácsony (1), kegyelem (1), kirekesztés (1), lélek (5), levegőoszlopok (2), meditáció (1), megbocsátás (1), megtérés (1), mennyország (1), mese (1), miatyánk (1), nagyság (1), paradicsom (1), pogányság (1), rohanás (1), sátán (3), számmisztika (1), szentek (2), szentháromság (1), szentmise (2), szentség (1), szenvedés (2), szerencse (1), szeretet (1), tanítványok (1), túlvilág (1), teremtés (1), tisztítótűz (1), titok (1), tudás (1), világ (1)

Bejelentkezés

Felhasználó:

Jelszó:

Belépés Regisztráció

IGEN Cikkgyűjtő

Utolsó hozzászólások

  • Nincsenek hozzászólások.

© 2008-2021, IGEN